Arriba la 9a edició de la Jornada d’Esports Inclusius “Inclusports”
El pròxim dissabte 23 de novembre de 2024 tindrà lloc la 9ª Jornada d’esports Inclusius "Inclusports...
Tota persona té dret a un habitatge digne.
L’Àrea d’habitatge ofereix la possibilitat de tenir un lloc de vida a persones amb problemàtica de salut mental amb l’objectiu de proporcionar suport i acompanyament en el seu dia a dia tenint en compte el seu itinerari.
Els diferents serveis de l’Àrea d’habitatge són recursos que tenen com a missió potenciar la màxima integració comunitària de les persones vinculades. Per tant, són serveis flexibles en un context de lloc de vida en els què s’acompanya a les persones vinculades a que assoleixin les habilitats necessàries per poder gaudir d’una vida més autònoma i independent.
Són equipaments residencials comunitaris amb suport tècnic 24h al dia, de temporalitat d’estada variable. El seu objectiu és millorar l’autonomia i la qualitat de vida de les persones que hi viuen, potenciant les seves capacitats.
Per accedir-hi, cal fer la sol·licitud d’accés a través de la treballadora social del CSMA.
Requisits d’accés:
Pisos compartits amb suport tècnic periòdic, destinats a persones amb certa autonomia que necessitin acompanyament en l’adquisició o millora d’hàbits. Tenen com a objectiu iniciar el procés de viure de manera autogestionada amb el seguiment d’un equip tècnic.
Requisits:
És un servei destinat a persones que viuen a un habitatge propi o a un lloc de vida de l’entitat, amb l’objectiu de fer possible la seva autonomia. Ofereix acompanyament i suport en les activitats de la vida diària i la gestió de la llar, amb intervenció familiar i comunitària. El SPALL no té cap cost per a les persones ateses, ja que està concertat pel Departament de Drets Socials.
Requisits:
El Programa d’Autonomia Personal i Comunitària té com a objectius fomentar l’autonomia de la persona atesa i oferir-li estratègies personalitzades i adaptades a les seves necessitats i expectatives, amb l’opció de mantenir-se en el seu nucli familiar o en el
seu entorn comunitari.
L’equip educatiu està format per la persona coordinadora del recurs, la persona treballadora social i les
persones educadores. A través del Programa d’Autonomia Personal (PAP), aquest equip i les persones vinculades al programa pacten i acorden de manera conjunta els objectius a treballar.
El programa es du a terme al lloc de vida, amb una duració que pot variar des d’una hora i mitja a la setmana a fins a deu hores setmanals, segons les necessitats de la persona.
Amb el suport de:
Persones ateses a les residències
Persones ateses a les llars amb suport
Persones ateses als programes d’ autonomia i PSALL
Dirigir-te al teu Centre Salut Mental de referència i demanar la informació, o adreçar-te a la nostra Associació per tal de que t’informem i acompanyem en tot el procés.
Les persones ateses a l’àrea d’habitatge han de complir amb els següents requisits:
-Tenir més de 18 anys i menys de 65 anys en el moment d’accés.
-Acreditar residència legal i domicili a Catalunya.
-Poder desenvolupar les activitats de la vida diària només amb supervisió externa i poder viure en règim obert.
-Necessitar un acolliment residencial en un habitatge per a persones amb problemàtica social derivada de la problemàtica de salut mental.
-Tenir un grau de discapacitat igual o superior al 33% pel que fa al trastorn mental i tenir valorada la situació de dependència.
-Complir les característiques pròpies d’un trastorn mental sever.
-No requerir una atenció sanitària continuada.
Posa’t en contacte amb nosaltres i t’informarem del ventall de serveis que existeixen, tan a nivell públic com privat.
En els casos de Llars Residències i Llars amb suport no existeix cap requisit i l’aportació econòmica al servei variarà segons la teva capacitat econòmica.
El cost dels serveis públics ve donat per la Generalitat que és qui calcula, segons la renda de cadascú, l’aportació econòmica a pagar pel servei.
Cal tenir en compte que els serveis públics estan molt sol·licitats i és possible que hi hagi llista d’espera per accedir-hi; no obstant, des d’Arep oferim serveis privats fins que no puguis accedir a una plaça pública.
En el cas de pisos d’inclusió, la persona pagarà en funció de les hores setmanals que requereixi de supervisió al pis, a més del lloguer del pis.
En tots els serveis, és necessari que la persona tingui cobertes les seves necessitats bàsiques.
Si, oferim suport educatiu al propi domicili a través del Programa de Suport a l’Autonomia a la Pròpia Llar, on aquest pot ser de titularitat pública o privada.
El suport que s’ofereix està encaminat a possibilitar l’autonomia de la persona rebent suport en les activitats de la vida diària, planificació i gestió de la seva llar, incloent intervenció familiar i comunitària.
No hi ha temps límit, es valora el procés de la persona segons les seves necessitats.
No obstant, és important recalcar que no són pisos finalistes i estan pensats perquè la persona, un cop hagi realitzat el seu procés, pugui viure a un altre habitatge dins al mercat d’habitatge ordinari.
Treballem centrant-nos en les necessitats de la persona, potenciant la seva autonomia i el seu projecte de vida.
En aquest sentit, disposem de diferents programes educatius que realitzem al pis on viu la persona.
El pròxim dissabte 23 de novembre de 2024 tindrà lloc la 9ª Jornada d’esports Inclusius "Inclusports...
Estem nostàlgiques i volem recordar moments de les vacances a Cadis....
Presentació amb vídeo de les primeres jornades organitzades des de Col·lectiu Ronda en matèria de l’...
Guía para los Grupos de Ayuda Mutua de Salud Mental en 1a Persona...
Aquest breu recull de consells pretén ser una informació útil per poder entendre les persones que es...
Si tens dubtes o necessites suport, posa’t en contacte amb nosaltres.