Insercio_Laboral_big

Inserció laboral

Usuari de l'aula de recerca de feina

Busques millorar els teus hàbits laborals?

Ets una empresa i busques persones treballadores?

Necessites suport en la recerca o millora de feina?

Des d’Arep acompanyem a persones amb trastorn mental o malestar emocional en el seu procés d’inclusió laboral o en la millora del seu lloc de feina.

Per fer-ho ens organitzem en diferents recursos:

Servei prelaboral

L’objectiu és que les persones participants adquireixin o recuperin hàbits laborals i que dissenyin el seu propi itinerari formatiu laboral.

Per aconseguir-ho compten amb programes i tallers de rehabilitació i orientació laboral i seguiment individual per part de l’educador/a referent, psicòleg/oga i treballador/a social.

Projecte subvencionat pel Departament De Drets Socials

Servei d’orientació laboral

S’organitza en diferents projectes que tenen com a objectiu la inclusió de les persones ateses a l’empresa ordinària.

Actualment estan en actiu els següents projectes:

SIOAS

El Servei Integral d’Orientació, Acompanyament i Suport a la Inserció s’adreça a persones que estan en recerca activa de feina amb l’objectiu de planificar la seva estratègia de recerca per poder trobar un lloc de treball adequat, mitjançant sessions grupals, l’acompanyament d’un/a referent i la possibilitat de realitzar pràctiques no laborals.

Amb el suport del Departament d’Empresa i Treball

Cofinançat de la Unió Europea

Som barri

És un projecte comunitari que acompanya dones amb malestar emocional dels barris pertanyents a l’Eix Maragall i la Franja d’Eix Besòs. Inclou assessorament i suport a les dones, formació, suport psicològic i acompanyament en la inclusió laboral, des d’una mirada interseccional i amb mesures de conciliació.

Projecte finançat per:

logo-ajuntament

Projecte Troba feina!

Té com a objectiu facilitar l’accés al mercat laboral a persones amb un diagnòstic vinculat a la salut mental, mitjançant un programa integral d’inserció laboral. Oferim assessorament personalitzat, sessions grupals de recerca de feina i suport continuat en l’acompliment dels objectius professionals. L’eix vertebrador del programa és la combinació d’orientació individual, formació en habilitats laborals i col·laboració amb empreses per fomentar una inserció laboral duradora i de qualitat.

Projecte finançat per:

logo-ajuntament

La Calaixera és el centre especial de treball d’Arep. Actualment té una cinquantena de persones treballadores amb discapacitat per problemes de salut mental.

L’activitat econòmica s’estructura en diferents línies:

La Calaixera

Persones ateses el 2020

people

Persones ateses

278
68

Persones ateses al Servei d’orientació laboral

43

Persones ateses al Servei prelaboral

9

Insercions Laborals al CET

20

Insercions a l’empresa ordinària

Preguntes freqüents

Com s’accedeix als diferents serveis de l’àrea laboral ?

S’hi pot accedir tant per derivació de professionals d’altres recursos com per iniciativa pròpia (pots omplir el formulari que trobaràs en aquesta pàgina).

Des d’Acollida Laboral realitzem una sèrie d’entrevistes per valorar quin dels serveis és més adequat segons les necessitats de cada persona.

Qualsevol persona pot accedir als serveis de l’àrea laboral ?

Per accedir als diferents serveis de l’àrea laboral cal tenir un trastorn mental o malestar emocional.

Cal estar estable clínicament, tenir motivació per iniciar un procés d’inserció laboral i tenir un grau d’autonomia que permeti dur a terme aquest procés.

Cal tenir certificat de discapacitat per accedir a l’àrea laboral ?

Cada servei té requisits diferents en relació a la documentació, però per accedir a la valoració d’Acollida Laboral no és necessari disposar d’aquest certificat.

Disposeu d’un borsa de treball ?

Establim convenis amb empreses i entitats que ens faciliten ofertes de feina, i en alguns casos, períodes de pràctiques, per tal que les persones que atenem puguin tenir oportunitats laborals al mercat de treball tant protegit com ordinari.

Altres àrees

Notícies

Recursos

Com podem ajudar-te?

Si tens dubtes o necessites suport, posa’t en contacte amb nosaltres.