Serveis a les empreses

Arep ajuda a les empreses a donar compliment a la Llei General de la Discapacitat (Antiga LISMI)

Responsabilitat social corporativa

Cada vegada són més les empreses que se sumen al compromís social tot recolzant i apostant per la inclusió social i laboral de col·lectius vulnerables dins la seva política de responsabilitat social corporativa.

La Responsabilitat Social Empresarial vincula la competitivitat al desenvolupament sostenible de les empreses com aspecte clau, estratègic i cultural

Des d’Arep per la salut mental posem a disposició de les empreses diferents serveis gratuïts per ajudar-les a desenvolupar la seva Responsabilitat Social Empresarial i guanyar així valor de marca i avantatge competitiu, tot creant oportunitats reals d’integració sociolaboral i desenvolupament personal i, en definitiva, contribuint a una societat més inclusiva.

Som una porta d’oportunitats per a la integració sociolaboral de persones amb problemes de salut mental o malestar emocional

Vols contractar persones amb problemes de salut mental ?

Les empreses exerceixen el seu compromís amb la societat diversa de la qual formen part, quan incorporen criteris socials en les seves contractacions.

La incorporació de professionals amb certificat de discapacitat o diagnòstic de salut mental reforça la marca de la empresa a nivell intern. Es crea un entorn obert i inclusiu que aporta un valor diferencial respecte a la resta d’empreses.

La col·laboració i complicitat del món empresarial és cabdal en aquest procés i des d’Arep oferim acompanyament gratuït a les empreses que vulguin sumar-se a aquest gran objectiu que és la inclusió sociolaboral de les persones que més ho necessiten.

Com ho fem:

– Escoltem les demandes de les empreses i fem l’anàlisi del lloc de treball tot avaluant els coneixements, aptituds i actituds requerides.

– Duem a terme la selecció responsable de les persones candidates sempre adaptada al lloc de treball i a l’empresa.

– Acompanyem l’empresa i la persona contractada de manera personalitzada i segons els requisits i/o les inquietuds de cada cas quan es produeix la inserció.

– Assessorem les empreses en els beneficis que reporta l’acompliment de la Llei General de la Discapacitat, bonificacions i/o reduccions per a contractació laboral.

Vols contractar serveis i /o productes del Centre Especial de Treball La Calaixera?

Contractant serveis o comprant productes del CET contribuïu a la creació i sosteniment de llocs de feina per persones amb discapacitat per problema de salut mental.

Consulta al web tots els serveis que oferim:  servei de neteja, compra de material d’ oficina, servei de pintura… Estem a la teva disposició amb els millors professionals i els millors preus  La Calaixera.

Vols rebre assessorament LGD (Antiga LISMI) o altres incentius a la contractació?

Per donar compliment a la Llei general de la discapacitat (LGD, antiga LISMI), les empreses de més de 50 persones treballadores han de tenir un mínim del 2% de la plantilla amb discapacitat.

Si, per motius excepcionals, una empresa no pot contractar professionals amb discapacitat, pot sol·licitar l’excepcionalitat al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que l’autoritza a:

  • Comprar productes i serveis d’un Centre Especial de Treball (CET).
  • Constituir un enclavament laboral amb un Centre Especial de Treball. Els treballadors amb discapacitat, contractats pel CET, es desplacen a treballar a l’empresa a oferir el seu servei.
  • Fer una donació econòmica a entitats declarades d’utilitat pública dedicades a la formació, inserció laboral o creació d’ocupació de persones amb discapacitat.

Des d’Arep us acompanyem en el procés de compliment amb la llei.

Coneixem diverses possibilitats perquè les empreses rebin incentius per contractar les persones que atenem, tinguin o no certificat de discapacitat.

Contacta’ns i t’explicarem les possibilitats concretes en cada cas i com gestionar-les.

Vols que vinguem a la teva empresa a fer una xerrada de sensibilització o una formació sobre salut mental?

Dissenyem i oferim sessions formatives o de sensibilització sobre el malestar emocional i la salut mental dirigides a equips de treball de diferents àmbits empresarials.

Personalitzem la formació en funció de les necessitats de cada empresa: com fer seleccions responsables, eines per incorporar persones amb problemes de salut mental a les plantilles de treball, què fer davant persones treballadores que debuten en problemes de salut mental, etc.

Contacta’ns i dissenyarem una formació a mida de les vostres necessitats.

Beneficis de contractació

La incorporació de professionals amb certificat de discapacitat o diagnòstic de salut mental reforça la marca empresa a nivell intern.

Es crea un entorn obert i inclusiu, que aporta un valor diferencial de la resta d’empreses.

S’aconsegueixen importants beneficis fiscals per a les empreses que contracten professionals amb certificat de discapacitat.

Contractes indefinits

Bonificació general, treballadors amb discapacitat entre 33%- 65%
4500

€/any

Homes menors de 45 anys

5700

€/any

Homes majors de 45 anys

5350

€/any

Dones menors de 45 anys

5700

€/any

Dones majors de 45 anys

Discapacitat severa, treballadors amb discapacitat mental a partir del 33% o física o sensorial superior al 65%
5100

€/any

Homes menors de 45 anys

6300

€/any

Homes majors de 45 anys

5950

€/any

Dones menors de 45 anys

6300

€/any

Dones majors de 45 anys

Contractes temporals

Bonificació general, treballadors amb discapacitat entre 33%- 65%
3500

€/any

Homes menors de 45 anys

4100

€/any

Homes majors de 45 anys

4100

€/any

Dones menors de 45 anys

4700

€/any

Dones majors de 45 anys

Discapacitat severa, treballadors amb discapacitat mental a partir del 33% o física o sensorial superior al 65%
4100

€/any

Homes menors de 45 anys

4700

€/any

Homes majors de 45 anys

5300

€/any

Dones majors de 45 anys

4700

€/any

Dones menors de 45 anys

Cóm podem ajudar-te ?

A més d’aquestes bonificacions, existeixen més casuístiques i situacions de l’empresa que poden obrir el ventall de possibilitats. No ho dubtis i contacta amb nosaltres, perquè puguem assessorar-te!