Projecte de Col.laboració d´Arep i l’Escola Mestre Gibert

Des de fa diversos anys l’Escola Mestre Gibert cedeix l’espai del col·legi per a un intercanvi d’activitats amb beneficis recíprocs amb l’Associació Arep per la salut mental.

Des del servei prelaboral d’Arep es desenvolupa un taller de jardineria amb la intenció de millorar hàbits laborals amb l’objectiu final de la inserció laboral i la millora de la qualitat de la vida.

Cada dijous, des de fa uns quants anys, fem el manteniment de les zones verdes, condicionament de testos i jardineres, podes, reg i plantat de plantes que gentilment ens cedeix la floristeria Iris de Sant Andreu. També ve un grup d’alumnes de 4rt de primària amb qui compartim un espai d’explicació de qui som i fem una curta classe molt participativa sobre les plantes, les seves parts i funcions, beneficis i atencions i un taller en el qual fem servir diverses eines de jardineria, condicionant la terra i plantant un esqueix, que cadascú s’endú a casa.

Amb els i les petits de 2n, aquest any hem començat una activitat divertidíssima. Fem una petita introducció del que és Arep i quina és la nostra feina a l’escola. Un dia, en una sessió especial, expliquem les parts de la planta i el seu funcionament i com les aprofitem i fem la introducció del que serà la part pràctica de taller. Unes setmanes abans, amb els i les mestres van preparant un recipient ,reciclant materials que porten de casa, personalitzant seu test, on després farem el procés de plantar unes llavors molt profitoses de diversos tipus d’enciam. Cada setmana s’han d’organitzar per anar regant i netejant de males herbes seus testos. Fan seguiment de l’evolució i finalment se l’enduen a casa per gaudir-la en família.

D’altra banda, en el marc del projecte de sensibilització que inclou activitats amb l’alumnat de primària (des de 2on fins a 6è), els alumnes de 2on assisteixen a la representació de l’obra de teatre El Quim i el Quixot, basada en un llibre del mateix nom creat per la pròpia Associació, que porten a terme persones ateses a Arep. En aquesta obra es tracta el tema de la salut mental molt orientada a la comprensió per part dels més petits. La sessió acaba amb una activitat artística realitzant un mural, en la qual totes les persones participants gaudeixen moltíssim.

També fem una activitat “extra” per preparar els nens i nenes de 3r a través d’una xerrada introductòria i motivadora explicant qui som i el que tenim previst fer amb ells i elles el curs següent. Acompanyem la presentació amb alguna dinàmica entretinguda per entrar en tema i conèixer-nos. El benefici mutu d’ambdues institucions és magnífic i va en augment: per Arep representa un espai on treballar aquests aspectes vinculats al món laboral i trencar l’estigma social sobre les malalties mentals. Per a l’escola suposa el manteniment dels espais verds de l’escola, com així també diverses activitats de tipus lúdic-cultural. I per a tots dos la possibilitat de millorar el món que ens envolta amb una societat més oberta, inclusiva i tolerant.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.