Coneix a l’equip que conforma el SIOAS!

 

Coneix a l’equip que conforma el SIOAS!

 

La setmana passada vas aprendre una mica sobre les experiències i assoliments d’alguns dels nostres participants del SIOAS, un dels serveis d’inserció laboral de l’Associació Arep. Ara tens l’oportunitat de descobrir, directament de l’equip que forma part d’aquest programa, les funcions que elles exerceixen i com pots beneficiar-te d’aquest acompanyament tan integral.

 

 

 


 

Marta Mendoza

 

 

 

“Em dic Marta, soc Psicòloga General Sanitària i porto 6 anys treballant a Arep en l’àrea laboral i concretament en el programa SIOAS. Acompanyo a les persones en la seva recerca de feina fent activitats grupals i atenció individual al llarg de tot el seu procés. M’adapto a les necessitats de cada persona i als temps que requereix.

Ajudo les persones en els seus processos de recerca de feina, així com a definir conjuntament accions que facilitin la seva inserció laboral i/o la millora de la seva ocupabilitat al mercat laboral.

Em centro en les seves fortaleses i en aquelles competències en què destaca la persona. Assessoro en la presa de decisions i realitzo formacions sobre competències necessàries per adquirir i mantenir la feina dins de les organitzacions.

Tenint en compte el diagnòstic vinculat a la salut mental de la persona realitzo un acompanyament a nivell emocional, des de la seva vinculació fins que troben feina i després quan la persona comença a treballar realitzem un seguiment posterior.

El fet d’estar sense feina pot portar a la persona a sentir-se perduda i amb poca confiança en ella mateixa. El no treballar pot comportar aïllament i  vincular-se a Arep significa socialitzar de nou, recuperar rutines i crear uns hàbits que s’han perdut per la inactivitat laboral”.


 

Virginia del Pino

 

 

 

 

“Hola! Soc la Virginia, treballadora d’Arep al programa SIOAS, el meu perfil professional és el de Preparadora Laboral, la meva formació és Educació Social i estic especialitzada a la Rehabilitació Psicosocial en Salut Mental. La meva funció al programa SIOAS és l’acompanyament a l’orientació laboral de persones vinculades a la xarxa de salut mental.

Les meves tasques a Arep són:

– Sessions grupals i individuals per a la preparació de les persones a la seva inclusió al mercat de treball ordinari.

– Reorientació laboral i formativa amb diferents eines de treball.

– Preparació per als processos de selecció i entrevistes de treball.

– Orientació a la recerca de feina amb diferents canals i eines de recerca adequats a qualsevol perfil professional.

– Acompanyament psicosocial a les tutories de seguiment de l’itinerari, de suport a la feina, a la formació i a les pràctiques.

La meva experiència al sector de l’orientació laboral en salut mental és d’uns 3 anys a diferents programes d’ocupació amb persones joves i adultes”.


 

Míriam Díaz

 

 

 

“El meu nom és Míriam i porto quasi 4 anys treballant a l’Associació Arep per la Salut Mental, com a preparadora laboral de diferents programes d’inserció laboral i actualment soc la coordinadora i prospectora del programa SIOAS. La meva tasca principal és conèixer i contactar amb el teixit empresarial perquè coneguin l’associació, a què ens dediquem i que podem oferir. Això inclou:

– Analitzo la situació actual del mercat laboral, per cercar oportunitats de contractació.

– Assessoro  les empreses amb el compliment de la Llei General de Discapacitat i matèria de Responsabilitat social corporativa.

– Les acompanyo  en la selecció, contractació i la incorporació de talent als seus negocis.

– Dissenyo, organitzo i executo accions de sensibilització i formació entorn de la salut mental pels equips de les empreses.

– Gestiono els convenis de pràctiques no laborals entre les empreses i les persones participants.

Soc l’enllaç entre l’associació i el teixit empresarial i d’altres entitats del tercer sector amb qui compartim bones pràctiques i col·laborem en matèria d’inserció”.


 

Com pots veure, tenim molt a oferir aquí en el SIOAS!

 

 

Si estàs interessat, pots contactar amb nosaltres des de ja!

 

 

Marta Mendoza-Virginia del Pino

Passeig Maragall 124, 080 27 Barcelona

93.352.13.39

acollidalaboral@arep.cat

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.