La CIA Desconcierto, vinculada al club social, ens presenta Folie Navie

La CIA Desconcierto, vinculada al club social, ens presenta Folie Navie

Assaig de l'obra Folie Navie

Folie et déraison: Histoire de la folie à l’âge classique és el títol original de l’assaig de Michel Foucault Història de la bogeria a l’època clàssica, que tracta sobre la visió col·lectiva que ha tingut la societat occidental del concepte de bogeria, des de l’Edat Mitjana fins al moment de la seva publicació, als anys 60 del segle passat.

L’obra Folie Navie, el títol de la qual es podria traduir com a “la bogeria navega”, és una successió de peces independents però relacionades entre sí, amb un fil narratiu semblant al de l’assaig de Foucault: una pedra que es mou per l’escenari, un aristòcrata sobremedicat, la infermera que el cuida, una òpera amb el seu director dèspota, uns caçadors caçats, un locutor de ràdio que ens parla de l’obra d’El Bosch…

La pedra de la bogeria
Assaig de l'obra Folie Navie

Sota una aparença caòtica i surrealista, la representació juga amb els elements culturals que, al llarg de la Història, han definit la representació de la bogeria, com ara la pedra o la nau dels bojos, i convida el públic a traspassar (i, per tant, destruir) la frontera invisible però socialment perpetuada entre nosaltres i ells.

Folie Navie és una coproducció del TNC. Dirigida per Pere Borrell de l’associació Atòmica i interpretada per CIA Desconcierto i les artistes Maddalena Chialda i Rodrigo Falero. Il·lustració de Marc Trujillo.

Cartell de Folie Navie

A l’Instagram de Gigantes y Molinos podeu trobar diversos tràilers de Folie Navie.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.