Nou recurs virtual d´assessorament en matèria de salut mental

La FCVS ha impulsat l’eina ‘Salut mental i voluntariat en línia’ per fomentar que el voluntariat sigui més accessible i pal·liar els efectes de la pandèmia en aquest àmbit

Per tal que el voluntariat sigui cada vegada més accessible i en el marc d’una pandèmia que està afectant a tothom, la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) ha posat en marxa  ‘Salut mental i voluntariat en línia’, un nou recurs virtual d’assessorament i suport en matèria de salut mental adreçat a la xarxa d’entitats, voluntariat i persones amb problemes de salut mental.

La  nova eina permet, per una banda, fomentar la igualtat d’oportunitats i de tracte de les persones amb problemàtiques lligades a la salut mental en l’àmbit del voluntariat. Per l’altra, vol pal·liar els efectes de la pandèmia en la salut mental de les persones voluntàries i aspirants a fer voluntariat.

 

Com funciona

  1. Envia la teva consulta, omplint aquest formulari.
  2. Un equip de persones especialitzades en voluntariat i salut mental donarà resposta a la teva consulta, en un termini màxim  de 5 dies hàbils.
  3. Rebràs la resposta a la teva consulta a la teva bústia de correu electrònic.
  4. Després d’un mes, et tornarem a contactar per saber si la resposta a la teva consulta ha sigut útil.

 

A qui es dirigeix

El nou recurs virtual ofereix assessorament i suport a:

  • Responsables  de voluntariat d’entitats que tinguin dubtes a l’hora d’incloure a persones amb problemes de  salut mental -ja siguin previs, com sorgits arran de la situació d’aïllament causat per la pandèmia- dins dels seus equips de voluntariat.
  • Responsables  de voluntariat d’entitats que vulguin activar des d’un inici programes de voluntariat amb perspectiva inclusiva i accessible, i que necessitin assessorament en matèria de salut mental, accessibilitat, inclusivitat i perspectiva antiestigma.
  • Persones voluntàries de les entitats socials que arran de la pandèmia han patit un empitjorament de la seva salut mental. Moltes persones s’han vist, de sobte, privades d’un àmbit social bàsic a la seva vida com és el voluntariat. Necessiten acompanyament i suport per tal de tornar a tenir un paper actiu dins dels programes de voluntariat de les entitats socials.
  • Persones amb problemes de salut mental –tant previs, com sorgits arran de la situació d’aïllament causat per la pandèmia-, que volen començar a fer voluntariat d’àmbit social o que s’estan trobant amb dificultats per accedir a fer voluntariat arran de la seva condició, i que necessiten acompanyament, assessorament i suport.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.