Coneix a tres del nostres participants del SIOAS!

Coneix a tres dels nostres participants del SIOAS!

El dia 1 de juny va començar al programa SIOAS 2022-2023. Per això, volem aprofitar l’oportunitat per a mostrar-te algunes de les persones que han format part d’aquest servei d’inserció laboral, o que s’uniran a ell en aquesta nova edició.


Alba Montia

“Després d’estar treballant en botiga per un temps, em vaig quedar en l’atur i em vaig sentir molt bloquejada per un temps.

Per sort, vaig tenir l’oportunitat de descobrir al SIOAS i inscriure’m en el programa i això va ser per a mi com trobar una llum perquè aquí vaig començar a tenir guia i a fer cerca d’ocupació, vaig rebre preparació per a processos de selecció i, fins i tot un acompanyament d’acte gestió emocional.

A més, em van ajudar a fer un conveni de pràctica en una botiga i vaig estar en un treball temporal com a cambrera.

A partir d’aquests avanços vaig començar a veure que hi havia una sortida positiva de com em trobava abans, i ara formo part de l’equip de Calç Romesco, la botiga de l’àrea d’alimentació del CET La Calaixera.

Aquí em trobo molt a gust i el SIOAS encara m’acompanya en tot el que em fa falta i em dona suport amb tot, per la qual cosa ho recomano al 100%”.


Adriana Moreno

“Per ser persona d’alt risc, durant la pandèmia, en el treball de dependenta que tenia anteriorment vaig haver d’estar en una baixa mèdica preventiva des de març de 2020.

Arran d’això, l’octubre del 2021 vaig ser acomiadada i vaig haver d’entrar en l’atur.

Malgrat no sentir-me gens còmoda amb l’estat del meu dia a dia en aquesta època, em sentia completament incapacitada per a actuar i fer alguna cosa sobre aquest tema. Tenia una sensació de “paràlisi” que no em permetia a la meva mateixa buscar un camí alternatiu.

Amb la situació de la Covid-19 normalizandose una mica més, per a novembre del 2021 vaig contactar amb un treballador social.

Gràcies a aquest treballador social vaig entrar en contacte amb l’Associació Arep, i l’àrea d’inserció laboral.

Em vaig unir al programa del SIOAS oficialment per a gener de 2022 i a partir de llavors he estat amb un seguiment i itinerari personalitzat.

En aquest se’m van plantejar activitats de preparació per al procés de selecció, de motivació i vocació, ajuda per a la millora del CV, oferiment directe d’ofertes de treball, consells previs a entrevistes i fins i tot sessions d’autogestió emocional per a ajudar a navegar tots els reptes mentals als quals un s’enfronta durant la cerca d’ocupació.

Em trobo actualment treballant i, paral·lelament, mantinc el seguiment de la meva situació laboral amb visites individuals en el SIOAS.

Vaig ser rebuda realment amb els braços oberts i un suport integral, amb el qual em van ajudar a trencar també amb les barreres que l’aïllament de la pandèmia va causar en la meva actitud.

De veritat, animo a persones de qualsevol perfil que es puguin sentir en una situació similar a optar pel SIOAS per a obtenir un bon suport”.


Rubén Rascón


“He estat treballant en el CET “La Calaixera”, a la botiga Cal Romesco. És la primera vegada que treballava en una botiga i, com ha estat molt bona experiència, he decidit passar a l’empresa ordinària i buscar treball en el sector d’atenció al client.
Quan em van proposar el programa SIOAS vaig acceptar sense dubtar-lo. Em faran un seguiment en la cerca de treball, assessorant-me i ensenyant-me com realitzar currículums, entrevistes de treball i tot el necessari perquè pugui reprendre la meva vida laboral”.


Esperem que aquests testimoniatges et motivin a conèixer més al SIOAS i, si et trobes en una situació similar a ells, a unir-te al programa!

Si estàs interessat, pots contactar amb nosaltres des de ja!

Marta Mendoza-Virginia del Pino

Passeig Maragall 124, 080 27 Barcelona

93.352.13.39

acollidalaboral@arep.cat

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.