Rehabilitacion_Comunitaria_big

Rehabilitació Comunitària

Club de lectura

Serveis de l’àrea de Rehabilitació

Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC)

El Servei de Rehabilitació Comunitària és un servei sanitari que pertany a la Xarxa de Salut Mental i Addicions de Catalunya.

Atenem a persones dels districtes de Dreta de l’Eixample, Sant Andreu i Sant Martí de Barcelona ciutat. Per a accedir al nostre SRC pots parlar amb les persones de referència del teu CSMA.

El definim com un recurs assistencial que acompanya de forma integral a la persona atesa en el seu propi procés de recuperació generant oportunitats, posant en valor les pròpies capacitats i, així, possibilitant el desenvolupament d’una vida satisfactòria.

Ens basem en el model de recuperació on, des de l’apoderament, la participació activa de la pròpia persona, la prevenció i l’acompanyament de persones professionals especialitzades, s’aborda:

-la represa del projecte de vida

-es promou la recuperació de les capacitats (cognitives, comunicatives, funcionals,….)

-es fomenta l’autonomia i l’apoderament de la persona atesa

KMK? (Kè M’expliKes?)

És un recurs d’acompanyament a joves i el seu entorn en Salut Mental i Addiccions, gestionat per Arep i la Fundació Salut i Comunitat.

Va dirigit a joves d’entre 15 i 26 anys que necessiten acompanyament social i emocional en salut mental i/o conductes addictives (patologia dual) per adquirir un estil de vida saludable i major benestar.

El KMK? ofereix:

  • Atenció individual, familiar i participació comunitària des d’una mirada global, abordant les experiències en salut mental i la seva significació per la persona jove i la seva família.
  • Eines per l’assoliment de l’abstinència o minimització dels efectes del consum.

Recursos d’utilitat

Persones ateses en 2020

people

Persones ateses

180
135

Personas atendidos en el Servicio de Rehabilitación Comunitaria

44

Joves a KMK

Preguntes freqüents

Qualsevol persona de Barcelona pot accedir al servei de Rehabilitació Comunitària ?

Les persones vinculades al Servei de Rehabilitació Comunitària han de tenir 18 anys, tenir un diagnòstic relacionat amb la Salut Mental i dificultats per a desenvolupar el propi projecte vital de forma satisfactòria.

Què he de fer per poder utilitzar el servei de Rehabilitació Comunitària ?

Per a accedir al Servei de Rehabilitació Comunitària d’Arep cal que l’equip de professionals de la Xarxa de Salut Mental i Addicions dels districtes de Sant Andreu, Dreta de l’Eixample o Sant Martí ens facin arribar la derivació.

Què m’ofereix aquest servei ?

L’estada al servei treballa per aconseguir la recuperació del projecte de vida de la persona atesa cap a la inclusió comunitària amb la millora de les capacitats, la promoció de l’autonomia, el foment de l’empoderament,… mitjançant la realització de programes en grup i un acompanyament individual per part de professionals especialitzades.

Quina és la metodologia que s’utilitza ?

Proposem un acompanyament individual i sessions en grup que aborden aquelles àrees en que la persona atesa pugui necessitar un suport per a la recuperació de les capacitats psicosocials.

Quant de temps hauré d’estar-hi?

No hi ha una temporalitat definida sinó que a partir del Programa Individual dissenyat segons les necessitats de cada persona atesa s’estipula el temps d’estada en el servei.

Quines persones formen l’equip tècnic del servei?

El Servei de Rehabilitació Comunitària compta amb tres perfils professionals; psicòleg/a, treballadora social i educador/a.

A l’arribada de la persona atesa s’assignen les professionals de referència amb qui conjuntament es desenvoluparà el Programa Individual concretant l’abordatge des de les diferents disciplines.

La meva família pot rebre suport des del servei ?

El servei ofereix suport individualitzat als familiars o persones pròximes de les persones ateses, així com també la possibilitat de participació en espais de suport en grup.

Quin és l’horari d´atenció ?

L’horari d’obertura del servei és de dilluns a dijous de 8 a 17.30h i els divendres de 8 a 16h.

Altres Àrees

Notícies

Recursos

Cóm podem ajudar-te ?

Si tens dubtes o necessites suport, posa’t en contacte amb nosaltres.