Coneix-nos

Qui som i quins són els nostres valors

Qui som

Arep per la salut mental és una entitat sense ànim de lucre que neix a l’any 1979 per cobrir la necessitat d’atenció a persones amb problemes de salut mental a Barcelona.

Des d´Arep acompanyem en el procés de prevenció, acceptació i convivència a les persones amb problemes de salut mental i a les seves famílies.

L’entitat està formada per un equip multidisciplinar, que inclou professionals en camps de la psicologia, el treball social, l’educació social, l’ integració social i la teràpia ocupacional.

Missió

La missió de l’Arep és la millora de les condicions de vida de les persones amb problemes de salut mental entre 15 i  65 anys, la seva integració en la societat i en el sistema productiu i la lluita contra els tòpics i els perjudicis que, més que la problemàtica de salut mental en si, els acorralen i aïllen.

Visió

Arep vol ser referent en l’atenció directe, la innovació social i en la implementació de noves accions inclusives a l’àmbit de salut mental.

Valors

Els valors que destaquem en l’atenció de les persones són:

  • Transparència
  • Apoderament
  • Treball multidisciplinar
  • Professionalitat
  • Compromís

Objectius

Defensar els drets i la dignitat de les persones ateses per trencar l’estigma social, influint en l’opinió pública, a fi d’assolir un millor coneixement, comprensió i acceptació dels problemes de salut mental.

• Promoure i gestionar recursos i serveis sanitaris, sociosanitaris, socials, laborals, residencials i de qualsevol altre tipus.

• Participar, quan sigui convenient, amb altres entitats que puguin realitzar i gestionar serveis exposats en el punt anterior.

• Oferir espais per a persones ateses, famílies i persones sensibilitzades per tal de compartir experiències i cercar noves alternatives de suport.

• Fomentar i practicar l’activitat esportiva sense finalitat lucrativa.

• Realitzar accions d’intervenció comunitària per a la inserció laboral amb la finalitat de generar ocupació i orientació laboral.

Treballar per defensar i promoure la consciència social per l’equitat de gènere, potenciar la igualtat d’oportunitats i el respecte a la diversitat en l’àmbit de la nostra finalitat.

• Complir amb els requisits legals aplicables i potenciar la millora continua del sistema de gestió.

 

 

La Direcció

Barcelona, a 19 de gener de 2022

Una gran família

186

Socis

141

Professionals

82

Voluntaris

Foto grupal de l'equip de coordinació d'Arep

Equip

L’entitat està formada per un equip multidisciplinar de més de 150 persones, que inclou professionals en camps de la psicologia, el treball social, l’educació social i la teràpia ocupacional.

Història

L’Associació Arep per la salut mental comença el 1979. Ens situem en aquell any i en el context d’una família amb un fill al què se li declara un problema de salut mental. La família esgota tots els recursos perquè atenguin el seu fill. Després d’un llarg pelegrinatge per metges, consultes i hospitals, no aconsegueixen res. En aquella època no existien recursos comunitaris específics per salut mental. Així doncs, la família decideix fundar, amb d’altres familiars, l’Associació Arep..

40è Aniversari

Enguany hem complert 40 anys. Ha estat un temps de lluita continua envers el reconeixement de les persones ateses i les seves  famílies en el què la salut mental ha estat protagonista i, sobretot, el treball per sensibilitzar i aconseguir la seva màxima presència i visibilització a la comunitat.

La trobada del 16 de desembre per celebrar el 40 aniversari de l’Associació va donar lloc a moments emocionants i plens de records per molts dels presents.

Arep: Memòria d'activitats 2023.

Memòries Arep

En aquest apartat podeu trobar més informació sobre l’Arep

Arep: protocol ambiental. Comissió de sostenibilitat. Gener de 2024.

Guia de bones pràctiques ambientals

ISO 9001